Naar het Vondelpark

De TSA vogelclub is 26 maart op excursie geweest naar het Vondelpark. Juf Tineke ging gelukkig mee.
Na een wandelingetje van een kwartier stonden we bij de vijver.
Daar was het een drukte van belang. De Stadsduiven werden gevoerd bij de brug. Daar hadden we geen verrekijker voor nodig! Tabe herkende de Houtduif.

Donnie en Mateo zagen de Halsbandparkieten, die veel kabaal  maakten aan de overkant in een grote boom. Een Zwarte Kraai ging vlak bij ons op een tak zitten. “Kraa!” Veel groter dan de Kauw met zijn grijze kop. Met zijn vogelgids speurde Guus naar de Grote Bonte Specht,

Een jonge Blauwe Reiger zat op de leuning, later vloog er een volwassen Reiger vlak langs. De Nijlganzen schrokken ervan! Geen wonder want die hadden drie net geboren jongen. Wat niet op onze lijst stond was de Waterhoen en de veel grotere Meerkoet. Jasmijn telde een Koolmees en een Pimpelmees.

Op het water Kokmeeuwen, sommigen al met een zwarte kop in “zomerkleed”, anderen nog met een witte kop. We zagen een Zilvermeeuw, Kees herkende ook de Kleine Mantelmeeuw met zijn donkergrijze “mantel”.

Jammer genoeg hebben we de Ooievaar niet gezien, maar daar fiets je misschien nog wel eens langs als hij op zijn hoge nestpaal zit. Wisten jullie dat er ook een Bosuil in het Vondelpark zit?
Die zal je niet gauw zien, maar misschien hoor je hem een keer midden in de nacht… “oehoe”.

Vogels in de buurt, dat zijn er meer dan je denkt!