Vogels in de herfst midden in de stad

Vanuit mijn raam op de derde verdieping zie ik een prachtige gekleurde zonsopkomst. Allerlei witte vliegtuigstrepen door elkaar, en dan een zwerm zwierende vogels.

Het zijn Spreeuwen. Dan zie ik het silhouet van de Blauwe Reiger met zijn trage vleugelslag. Hoog in de lucht meeuwen, ZilverMantel en Kokmeeuwen. Een Ekster vliegt heen en weer met z’n parmantige lange staart. Ook een Kauwtje en een Zwarte Kraai.

Afgelopen week hoor ik overal het Roodborstje zingen. Het is toch geen lente? Nee, deze komen net uit Rusland gevlogen en zingen om hun territorium te veroveren. Aan de straatkant zitten veel Huismussen, die zitten graag met veel bij elkaar.

Gewoon midden in de stad in de herfst in Amsterdam West

Er wordt nu gewerkt aan de binnentuin, weer herrie en bouwwerkzaamheden, maar straks in de lente is het vast mooi.
Ik verheug me erop.

Toen we hier kwam wonen hebben we beloofd iets voor de buurt te doen. Ik ga een jeugdvogelclub beginnen.  Wie doet er mee?

vogel@janneke.net